Netwerk Rug

Onze praktijk is aangesloten bij het Rug-netwerk. Dit netwerk is een samenwerkingsverband van eerstelijnsfysiotherapeuten en oefentherapeuten die samenwerken met ziekenhuizen en revalidatiecentra over de behandeling van mensen met lage rugpijn. Het is opgezet om de kwaliteit van de zorg voor mensen met rugklachten te verbeteren. De aangesloten praktijken werken volgens de laatste richtlijnen en wetenschappelijke ontwikkelingen, vastgelegd in behandelprotocollen.

Met dit netwerk worden het diagnostisch en therapeutisch proces zoveel mogelijk uniform gemaakt zodat elke therapeut voldoet aan het handelen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en toch de vrijheid houdt om het proces met u zo individueel mogelijk te behandelen. Dit is een zeer interessant aspect van het netwerk.

Het Rug-netwerk heeft een nauwe relatie met universiteiten en onderwijsinstellingen en legt daardoor het verband tussen wetenschap en praktijk. Inhoudelijke scholing en visitatie zorgen voor borging van de  kwaliteit van handelen van de therapeuten

Wilt u meer informatie hierover? Neem gerust even contact op, of loop even binnen.