Manuele Fysiotherapie

Manuele fysiotherapie is een verbijzonderde vorm van fysiotherapie waarbij de combinatie van fysiotherapie en manueel therapie met specialistische kennis over bewegen van gewrichten, specifiek van de wervelkolom, spieren, en pijn, effectief is in het herstel van ons bewegend functioneren. Manuele therapie heeft doorgaans sneller effect op specifieke lichamelijke klachten dan alleen fysiotherapie.

Er zijn verschillende vormen van manueel therapie, en de onderlinge variaties zijn nogal opvallend. Het voordeel is dat we blessures vanuit verschillende richtingen kunnen benaderen. Het kan dus zijn dat uw klacht bij één collega beter behandelbaar is dan bij een andere collega. Dit is normaal en belangrijk om te weten, omdat we zo altijd passende zorg kunnen leveren.

In Nederland zijn er in ieder geval vier scholingsinstituten voor manueel therapie welke door de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit) als reguliere geneeskunde wordt bestempeld. Daardoor valt dit onder de reguliere vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Dit geldt overigens niet voor de methode van der Bijl. De tarieven daarvoor vindt u hier.