Schouder Kliniek Langedijk

Sinds 2014 is de praktijk officieel NSA-praktijk.

De meest voorkomende schouderblessures worden door ons via een gericht onderzoek ingedeeld in specifieke categorieën, welke de behandeling invult.

Dat klinkt erg ingewikkeld, maar houdt in: als u ons vertelt hoe uw klachten zijn ontstaan, hoe ze zich gedragen in het dagelijks leven, en als we die informatie koppelen aan hoe uw schouder/arm beweegt, dan is het daarna niet heel ingewikkeld meer om te bepalen waar uw schouder probleem uit voortkomt.

Daarmee kunnen we over het algemeen de klachten redelijk goed plaatsen en adequaat behandelen.

Mocht dat niet voldoende zijn, dan zijn er twee therapeuten in ons team die gebruik maken van echografie om meer duidelijkheid te krijgen. Echografie is geen wondermiddel, maar wel een enorm handige manier om onder de huid te kijken en de pezen, spieren, slijmbeursjes, etc. te beoordelen. Weliswaar kunnen we niet diep in het gewricht kijken, maar vaak geeft onderzoek van bovenstaande al genoeg informatie over de staat van de schouder en eventuele blessures.

Er zijn natuurlijk specifieke klachten die moeilijk oplosbaar zijn, of om een andere benadering vragen. Daarom hebben we een nauwe samenwerking met de orthopedisch specialisten van de afdeling Orthopedie van het Noordwest Ziekenhuis te Alkmaar en de Medische Kliniek Velsen. Op deze manier kunnen we snel en doeltreffend problemen in kaart brengen en een effectief behandeltraject voor u op maat maken.