XCORE – Stabiliteitstaining

Nieuw bij MF-ParaMed: XCORE!

Sinds kort is in onze praktijk een nieuwe groepsles gestart: XCORE workout. Dit is een vorm van training waarbij de nadruk wordt gelegd op de zogenaamde ‘core’ spieren: een groep spieren (waaronder spieren van de schouders, rug, buik, heupen) welke de romp onder controle houdt. Het doel van deze spieren is om ons enerzijds zo stabiel en anderzijds zo soepel mogelijk te laten bewegen.

De XCORE training is precies hierop gericht: door dynamische oefeningen met de XCO buis in de handen, worden deze spieren maar ook het steun- en bindweefsel van ons lichaam optimaal getraind.

Maar waarom dan bij de fysio?
Omdat we met kennis van uw lichamelijke conditie (al dan niet met blessures) een onderbouwde inschatting kunnen maken over hoe we het beste met u kunnen oefenen, en op elk gewenst niveau kunnen starten!

De XCORE training is voor iedereen geschikt, dames, heren, en voor alle leeftijden. Het is een dynamische en leuke training, met oefeningen op stuwende muziek.

 

Gerelateerde afbeelding

Hoe kan ik bij jullie hiermee starten?
Bel gerust voor een afspraak. Dan plannen we samen een intake waarbij we potentiële belemmeringen inventariseren en eventuele blessures in kaart brengen. Daarna bespreken we samen de training en de verdere details.