Handtherapie Langedijk

De hand en pols is een complex gebied: er zijn enorm veel kleine pezen en banden, spieren en gewrichten, vliezen en tunnels, adertjes en zenuwen, welke allemaal op een bepaalde rol hebben in het bewegen van alledag. De reden dat we kunnen typen, timmeren, metselen, schilderen, schrijven, eten/drinken, alles is afhankelijk van die fijne motoriek, die afstemming tussen al die structuren.

Een blessure is snel opgelopen, meestal in het begin klein, maar kan uiteindelijk oplopen tot een groter probleem, weerbarstiger om op te lossen.

Voor basis fysiotherapeuten is de hand en pols een beetje ondergesneeuwd geraakt, in het dagelijks werk komt het niet veel voor, althans niet genoeg om vaardig erin te worden.
Als manueel therapeut hebben we meer kennis en ervaring opgedaan in deze klachten. Maar dat is soms nog niet voldoende.

Daarom is de opleiding tot handtherapeut in het leven geroepen, en is er een apart netwerk voor deze specialisten. Wij zijn daarom erg blij met de komst van onze nieuwe collega Manfred Emmaneel. Manfred is al jaren handtherapeut, en komt ons team per oktober versterken.

Daarnaast is Manfred manueel therapeut, dus net als Pierre, Marcel en Dick ruimschoots in staat om u adequaat van uw klachten af te helpen.