3D Bewegingsanalyse

De praktijk levert, uitsluitend op aanvraag, high-tech 3D bewegingsanalyses.

Dit kan op allerlei gebied zijn, en het proces is simpel: speciale infrarood camera’s registeren bewegingen van sensoren, zogenoemde markers welke op specifieke plaatsen op het lichaam worden bevestigd. Door vervolgens te bewegen binnen een ruimte analyseert de software op de tiende graad nauwkeurig hoeveel beweging er plaats vindt in een gewricht, en in de ruimte.

Tot op heden is dit de enige manier van objectief meten, om zelfs minieme veranderingen van het normale bewegen, te registreren en te vergelijken.

Bijvoorbeeld: analyse van het looppatroon; afwijkingen in het lopen is een zeer bekend fenomeen wat optreedt ten gevolge van artrose van gewrichten als heupen en knieën.

Het resultaat van de analyse kan in tabellen worden weergegeven, en stapsgewijs worden teruggekeken, versneld/vertraagd afgespeeld, en geanalyseerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit systeem is op tal van manieren toepasbaar. Te denken valt aan: het controleren van de houding op de wielren fiets. Hierbij worden markers geplaatst op het lichaam, en op punten vlak bij en op de fiets. Op deze manier kunnen we meten of de positie van de armen, romp, en benen ideaal zijn afgesteld ten opzichte van de fiets en grond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder zijn de mogelijkheden enorm: metingen op het gebied van voetbal, het analyseren van de golf swing, of het flanken op het paard voltige